martes, 17 de enero de 2012

Reflexió Eduard


Durant les diferents sessions que hem fet amb l'Eduard hem estat treballant diferents aspectes de les TIC relacionats amb la nostra carrera.

Vam començar amb la presentació del Jclic, entre altres programes que existeixen, per crear activitats infantils a través de les quals es poden treballar diferents objectius curriculars a través de les TIC. D'aquesta manera s'introdueix als infants al món de la tecnologia que al fi i al cap serà el que més utilitzaran en el seu futur.Hem pogut comprobar que hi ah diferents tipus d'activitat, de manera que els nens poden treballar diferents tipus d'habilitats visuals, manuals i cognitives.

També vam experimentar amb la pissarra digital, vam veure els diferents programes que podem utilitzar amb els infants i nosaltres mateixes vam utilitzar-la per saber com funciona. Tot i que no vam crear cap activitat educativa va ser molt interessant de conèixer la funcionalitat.

Més endavant ja vam començar a treballar entorn les eines que podem utilitzar el docent per tal de planificar les activitats i continguts i per crear diferents tipus d'organització del treball de l'aula. Entre els diferents recursos hem après a crear una conta gmail i saber-la utilitzar utilitzant les diferents opcions que ofereix: crear un àlbum picassa, crear un document per compartir, fer una enquesta, a part de la funcionalitat de correu.

També sabem crear un blog i afegir les diferents opcions per fer-lo més complex i útil: posar imatges i vídeos,  insertar rss, fer una enquesta, afegir un calendari, un rellotge ... semblant a l'estructura del blog però amb moltes més opcions i més específic per als mestres, també hem après a crear un moodle. Ha sigut una tasca complicada, perquè és menys clar que el blgo, però les opcions són més amplies: es pot afegir tasques, corregir-les, crar fòrusm de devat, entre altres.

En conclusió he de dir que, malgrat el poc seguiment amb el professor és una de les assigantures de les quals he après més, i estic molt contenta perquè sé que en un futur no tan llunyà utilitzaré tots aquests recursos. A part actualment, i gràcies a aquests coneixements, puc recollir informació personal dels estudis en un d'aquests recursos, com el blog.

He de dir que crec que és una assignatura imprescindible, ja que els infants que tindrem són d'una nova època, una època immersa a la tecnologia i, si nosaltres els hem d'introduir, el mínim és que tinguem coneixements per tal d'estimular-los.


No hay comentarios:

Publicar un comentario