viernes, 9 de diciembre de 2011

Tothom té les mateixes possibilitats?


A la universitat ens donen sempre el diari el Periódico gratis. Jo sempre l'agafo perquè em sembla una molt bona oportunitat gratuïta per estar al corrent del que passa al món i ja és bo acostumar-se, perquè com a mestres haurem d'estar sempre atents a la novetat.

El dilluns 5 de desembre, a l'apartat Gran Barcelona, vaig veure una notícia molt interessant, que em va semblar que estaria bé de penjar al bloc.

Iniciativa tecnològica municipal: VILADECANS DEL SUD

La notícia parla de que a Viladecans es navega a una velocitat de 100 megues, equiparable a la que naveguen els habitants de Corea del Sud. Això és degut a que l'Ajuntament de Viladecans va decidir aprofitar els fons anomenat Pla E (1a resposta de Zapatero davant la crisi) per fer arribar la fibra òptica a totes les famílies de la ciutat.

El projecte ha arribat en la plenitud a totes les escoles del municipi. Tots els nens estan familiaritzats a utilitzar les noves tecnologies i fins i tot ara s'ha posat en marxa les "parelles digitals" en les quals els nens ensenyen a la gent gran del poble  a utilitzar un ordinador.

L'alcalde és molt optimista amb el projecte ja que anteriorment els nens ja van tindre un poder de convicció molt elevat per introduir el reciclatge a les seves cases, així doncs, perquè no amb la tecnologia?

Està clar que si es treballa conjuntament es poden assolir tots els objectius proposats, falta la motivació de "els que estan a dalt" per poder iniciar aquests grans projectes, però després els nens poden ser responsables de tirar-lo endavant, no s'ha de menysprear aquest potencial i les escoles l'han de saber aprofitar.



No hay comentarios:

Publicar un comentario